Bij het Borduur Lab streven we ernaar om het leven plezierig en duurzaam te maken. Duurzaamheid staat centraal in onze bedrijfsfilosofie omdat we geloven dat het bijdraagt aan een betere wereld.

Duurzame verpakking
Onze inzet voor duurzaamheid begint bij de verpakking. Onze verzendzakken bestaan voor 30% uit gerecycled materiaal en dragen het witte recycle logo, wat onze toewijding aan het milieu onderstreept. Bovendien hebben we twee plakstrips op elke zak. We gebruiken er één om de zak veilig te verzegelen, maar wanneer een bestelling wordt geretourneerd, kan dezelfde duurzame verzendzak opnieuw worden gebruikt door eenvoudigweg de tweede plakstrip te activeren. Zo voorkomen we onnodig plastic afval.

van houtpulp van eucalyptusbomen tot garen
Bron: Smulderstextiel.nl

Duurzaam materiaal
In onze producten streven we naar duurzaamheid. Onze hoodies worden bijvoorbeeld gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester, wat bijdraagt aan verminderde ecologische voetafdrukken. Bovendien maken we gebruik van duurzame garen in onze borduurwerken. Deze garen bestaan voor 100% uit gerecycled polyester en bevatten natuurlijk zachte en sterke TENCEL™ Lyocell-vezels. Ze worden geproduceerd uit ecologische bronnen met een duurzaam productieproces.

duurzame hoodies met Romeinse cijfers en letter op de mouw

Duurzaam verzenden
Om onze duurzaamheidsinspanningen verder te ondersteunen, werken we samen met PostNL, een postbedrijf dat zich inzet voor groene, schone en milieuvriendelijke bezorging. PostNL streeft naar duurzame logistiek, goed werkgeverschap en een gezonde samenleving. We zijn er trots op dat we samenwerken met deze partner om onze producten op een milieuvriendelijke manier bij jou te bezorgen.

PostNL duurzaamheid
Bron: PostNL.nl

Bij het Borduur Lab willen we niet alleen plezier en comfort in het leven brengen, maar ook bijdragen aan de bescherming van onze planeet. We geloven dat duurzaamheid de sleutel is tot een betere toekomst voor ons allemaal.